10/05/2006

"Men moet de deuren van een nieuwe wereld openen"

In talrijke culturen ziet de mens de aarde als symbool van vruchtbaarheid. De aarde inspireert ons door de principes van vruchtbaarheid, door het onophoudelijk creëren om de mens te voeden. Er is hierbij steeds sprake van dualiteit: mannelijk en vrouwelijk, goed en kwaad, en hoe men hierin een overeenstemming kan vinden. De vruchtbaarheid van de aarde zet de mens er tevens toe aan om dingen te creëren die in verband met de geest staan.

Woorden zijn kostbaar, men mag niet ze verspillen. Woorden zijn handelingen, en de gevolgen zijn even concreet als de steen van een slinger. Er bestaan volkeren bij wie dit verband met de taal en de dingen heel ver gaat, en in hun taal bestaan er daarom geen lelijke woorden.

 

workshops Team Intime

Werkplaats voorgesteld aan openbaar van de tentoonstelling
Brengt jouwe steen :
Een weg van stennen in de vorm van slang steekt de tentoonstellingsruimte in zijn lengte over. Het voorstel zal zijn met de personen te werken die het tijdens een werkplaats wensen waar de artiest hun een dialoog op de tussenkomst op de ruimte voorstelt. Zij zouden verzocht worden om een driedimensionaal voorwerp op de weg te plaatsen. Het thema voor het onderwerp is voorstellen de inzameling van Graal.


 

Laat mij jouw spoor :
Een spiraal in zand bevindt pigmenter zich kleur aarde van zijne in het centrum van de tentoonstelling. Het voorstel zal zijn met de personen te werken die het tijdens een werkplaats wensen waar de artiest hun een workshop van verf op zand voorstelt. Hier zal het tweedimensionale onderwerp (30/40 cm) op de spiraal neergezet worden. Het besproken thema zal het eerste spelspoor van de mens zoals een gekroond ritueel zijn.


 

Geeft mij jouw woord :
Een ruimte onder beide projectieschermen zal voorgesteld worden om er woorden neer te zetten. Het voorstel zal zijn met de personen te werken die het tijdens een tijd wensen waar de artiest hun een werkplaats van schrift voorstelt. Het thema zal een bericht zijn dat de persoon naar de toekomstige generaties wil overbrengen.


 

Atelier proposé au publique de l’exposition
Apporte ta pierre :
Un chemin de gravier en forme de serpent traverse l’espace d’exposition dans sa longueur. La proposition sera de travailler avec les personnes qui le souhaitent durant un atelier où l’artiste leur propose un dialogue sur l’intervention sur l’espace. Ils seraient invités à placer un objet tridimensionnel sur le chemin. Le thème proposer pour l’objet est la quête du Graal.


 

Laisse-moi ta trace :
Une spirale en sable pigmenter couleur terre de sienne se trouve au centre de l’exposition. La proposition sera de travailler avec les personnes qui le souhaitent durant un atelier où l’artiste leur propose un workshop de peinture sur sable.Ici l’objet bidimensionnel (30/40 cm) sera déposée sur la spirale. Le thème discuté sera la première trace ludique de l’homme comme un rituel sacré.


 

Donne-moi ta parole :
Un espace sous les deux écrans de projection sera proposé pour y déposer des mots. La proposition sera de travailler avec les personnes qui le souhaitent durant un temps où l’artiste leur propose un atelier d’écriture. Le thème sera un message que la personne veut transmettre aux générations futures.

11:09 Écrit par Team inTime | Lien permanent | Commentaires (0) |  Facebook |

Les commentaires sont fermés.